Kesimoğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı

10.01.2021

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Bağımsız ve özgür basının, demokratik hukuk devletinin en önemli ögelerinden biri olduğunu ifade eden Kesimoğlu, gazeteciliğin de fedakarlık ve özveri isteyen, büyük sorumluluk gerektiren, önemli bir meslek olduğunu dile getirerek, "Zor şartlarda görev yapan, tarafsızlığı ilke edinmiş, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamada çok önemli bir görev üstlenen basın çalışanları özgür basının olmazsa olmazıdırlar. Birçok zorluğa göğüs gererek gecesini gündüzüne katıp, yaz kış, sıcak soğuk, tehlikeli tehlikesiz demeden canla başla çalışan basın emekçilerimiz başımızın tacıdırlar. Biz, Kırklareli Belediyesi olarak basın mensubu arkadaşlarımıza elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz. Bizler için ayrı bir yeri olan yerel basınımızın değerli gazetecileri, ilimizde olan gelişmeleri, yapılan faaliyetleri ve çalışmaları halkımızla paylaşıp vatandaşlarımızla bizim aramızda bir köprü görevi görüyorlar ve bu bizleri çok mutlu ediyor" dedi.

Kendilerine bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını aktaran Kesimoğlu, "Mutlu İnsanlar Kenti Kırklareli’mizin kültürel, sosyal, turistik ve ekonomik gelişmesine yaptıkları haberler ile destek veren, kentimizde yerel ve ulusal olarak gazetecilik görevini yürüten tüm gazeteci arkadaşlarımızın gününü kutluyorum. Gerek çalışma hayatlarında gerekse özel yaşamlarında her birine sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler diliyorum." İfadelerini kullandı.