Kırklareli Belediyesi’nden Soğuk Havayla Mücadele Gece de Devam Ediyor

15.02.2021

Marmara Bölgesi’ni 14 Şubat Pazar günü erken saatlerden itibaren etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı havanın Kırklareli’nde de görülmesinin ardından, günün en düşük sıcaklıklarının -5 dereceye kadar düştüğü görüldü.

Kırklareli kent merkezinde yağışların ardından oluşan buzlanma ve don olayı tehlikesi, Kırklareli Belediyesi ekiplerini harekete geçirdi. Bu kapsamda, birçok caddede, ara sokaklarda ve bulvarlarda özel solüsyon uygulaması ile buzlanmasının önüne geçilirken, yer yer tuz serpme çalışmaları ile faaliyetler desteklendi.

Kırklareli Belediyesi yetkilileri, buzlanma tehlikesine karşı vatandaşların tedbirli olmalarını ifade ederken, özellikle sıcaklığın eksi değerlerde olduğu bu dönemde açık hava su kullanımından mümkün olduğunca kaçınmaları konusunda da bilgi verdiler.