Başkan Kesimoğlu’ndan Farkındalık Çağrısı

11.04.2021

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun öncülüğünde, çevre temizliğine dikkat çekmek adına, Kırklareli'nin önemli mesire alanlarından birisi olan Karahıdır Korusu'nda “Temizlik Kirletmemekle Başlar “ etkinliği düzenlendi.

Kırklareli Belediye Başkan Yardımcıları Arda Kolcular, Burcu Bölükbaşı, Aydemir Can ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun eşi Sibel Kesimoğlu’nun yanı sıra, Belediye Meclis Üyelerinden Samet Babacık, Elmas Büyükdere, Esra Cansu Boyraz, Ali Gökçen, Savaş Çekinmez, Ayten Doymaz, Fahrettin Kaya, Ersin Kırmızıtaş, çevre gönüllülerinden oluşan Arasta Burada Grubu ve Belediye personeli de etkinliğe katılım gösterdiler.

Karahıdır Korusu’nun her bir köşesine dağılan katılımcılar, yaklaşık 2 saatlik süre içerisinde plastik, kağıt ve cam ağırlıklı atıkları toplayarak, çuvallar dolusu çöpü koru meydanında yer alan simgesel çöp kafesinde topladılar.

El birliğiyle kısa sürede toplanan atıkların önünde bir açıklama yapan Mehmet Siyam Kesimoğlu, öncelikli olarak içinde bulunulan Covid-19 salgını döneminde temizlik konusunda vatandaşlarına daha duyarlı olma konusunda çağrı yaptı.

Kırklarelililerin sosyalleştiği, temiz hava aldığı Karahıdır Korusu'nda yapılan bu sosyal sorumluluk projesinin örnek olacağı inancını ifade eden Kesimoğlu, "Yaşadığımız bu doğayı ve çevreyi atalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan emanet aldık. Çocuklarımıza ne kadar değer ve önem veriyorsak doğaya da o ölçüde önem vermemiz gerekiyor" dedi.

Mehmet Siyam Kesimoğlu, kısa zaman içerisinde bu sosyal sorumluluk projesini geliştiren ve katılım gösteren Belediye Başkan Yardımcılarına, Belediye Meclisi Üyelerine, Kırklareli Belediyesi ekiplerine ve etkinliğe destek veren çevre gönüllüsü Arasta Burada Grubu'na teşekkürlerini sundu.