CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kırklareli’ndeydi

17.09.2021

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Eylül Perşembe günü Kırklareli’ndeydi. Burada bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunan Kılıçdaroğlu’na gün boyunca Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da eşlik etti.

Saat 10:00’da ilk olarak Kırklareli Atatürk Evi önünde, Belediye Başkanı Kesimoğlu ve beraberindeki heyet tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün, Selanik’te doğmuş olduğu evin replikası özelliğindeki yapıyı büyük bir ilgiyle gezdi, inceledi. Buradaki hatıra defterini imzalayan Kılıçdaroğlu, duygularını şu sözlerle kaleme aldı:

“Toplumlar tarihlerine sahip çıktıklarında saygınlık kazanırlar. Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğup büyüdüğü evin bir benzerini Kırklareli’ne kazandıran Belediye Başkanımızı yürekten kutluyorum.”

Saat 10:30’da Kırklareli Belediye Başkanlığı binasına gelen Kılıçdaroğlu’na ilgi çok yoğundu. Buradaki görüşmede CHP Kırklareli milletvekilleri Vecdi Gündoğdu ve Turabi Kayan başta olmak üzere, CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, Merkez İlçe Başkanı Özgür Uygul, Kadın Kolları ve Genlik Kolları başkanları ile mensupları, çok sayıda örgüt temsilcisi, civar il, ilçe ve beldelerdeki CHP’li Belediye Başkanları yer aldı. Kılıçdaroğlu’nun ziyaretine, çok sayıda genel başkan yardımcısı, milletvekilleri ve parti üst kademesinden çeşitli isimler de iştirak etti.

Belediye ziyareti sonrasında saat 11:00’da Kanaat Önderleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarlar Buluşması’na katılan Kılıçdaroğlu, buradan sonra esnaf ziyareti yaptı, z kuşağı gençlerle kahve sohbetinde bir araya geldi.