Trakya Belediyeler Birliği Olağanüstü Meclis Toplantısı 26 Ocak tarihinde, Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde gerçekleştirildi.

27.01.2022

Başkan Kesimoğlu; “Görüşlerimiz ve ihtiyaçlarımız ortak”

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Trakya Belediyeler Birliği’nin olağanüstü meclis toplantısındaki konuşmasında, siyaset üstü bir şekilde görüş ve ihtiyaçların ortak olduğuna dikkat çekerek, yeni fikirler eşliğinde çok daha iyi çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Trakya Belediyeler Birliği’nin “Hep Birlikte Daha Güçlü Belediyecilik” sloganıyla yol aldığı Meclis toplantısı kapsamında organize edilen “Başkanlar Buluşması” temalı toplantı programında birlik üyesi belediye başkanları, Birlik Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında bir araya geldi.

Toplantıda yapılan gizli oylama sonucunda, Kırklareli Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel ve Karahalil Belediye Başkanı Aykut Yakut birlik encümen üyeliğine dâhil oldular.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, toplantıdaki konuşmasında pandemi döneminde çalışmalara bilinçli bir şekilde devam ettiklerini kaydederek; “Dostluğun, dayanışmanın ve kaynaşmanın en yoğun ve doğal yaşandığı coğrafyada bulunuyoruz. Yerel yönetimler ve yöneticiler olarak birbirimize çok ihtiyacımız var. Bu toplantıyı organize eden birlik yönetimimizi kutluyorum. Benim gördüğüm burada siyaset yok. Görüşlerimiz, ihtiyaçlarımız ortak. Siyaset üstü olan bu kurumumuzda birlikte hareket edip birbirimize destek olmamız ve istişareler yapmamız gerekiyor” dedi.

Kesimoğlu, yeni fikirlere, yeni görüşlere ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bugünkü toplantıda birliğin faaliyetlerini görünce kendi adıma çok etkilendim. Yerel yönetimlerimizin birliğimizin sağladığı bu hizmetlerden mutlaka yararlanması gerek. Birlik Müdürümüzün bilgilendirmelerinden çok mutlu oldum. Programda emeği geçen herkesi kutluyorum ve teşekkür ediyorum.”

Toplantının devamında birliğin faaliyetlerini içeren bilgilendirme sunumu ve belediye başkanları ile meclis üyelerine yönelik olarak “Karar Mimarlığı Marka ve İnovasyon Yönetimi” konulu seminer programı Trakya Belediyeler Birliği Müdürü Cemal Ogün Kürümoğlu ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ertuğrul Üstün Geyik’in sunumları eşliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıda ayrıca birliğin ve üye belediyelerin ihtiyaç ve hizmetlerine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantının değerlendirme bölümünde Trakya Belediyeler Birliği üyesi belediye başkanları, birliğin ve belediyelerin hizmet ve faaliyetleri ile ilgili fikir ve görüşlerini belittiler.

Toplantıda ayrıca tüm üye belediye başkanları ve meclis üyelerinin katılımlarıyla aile fotoğrafı çekimi gerçekleştirildi.