Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, İzmit’teydi

10.02.2022
“Bu kültüre olan bağlılığımız, Atatürk’e olan sadakatimizden gelmektedir”
İzmit Belediyesi’nin 30 Ocak 1923 tarihinde Türkiye ve Yunanistan arasında imzalanan nüfus mübadelesi sözleşmesinin 99. yıldönümünde hayata geçirdiği Balkan Dernekleri Yerleşkesi, yoğun bir katılımla açıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Haydar Akar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan başta olmak üzere çok sayıda önemli ismin katıldığı programda Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da yer aldı.
Her fırsatta Selanik göçmeni bir ailenin çocuğu olduğunu ve muhacirliğe ayrı bir önem verdiğini kaydeden Kesimoğlu; “Bütün muhacirler İzmit’te buluştuk. Mübadele Antlaşması’nın 99. yıldönümünde, Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla, İzmit Belediyemiz tarafından hayata geçirilen Balkan Dernekleri Yerleşkesi’nin açılışını muazzam bir tören ile gerçekleştirdik. Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’i ve ekibini tebrik ediyorum. Balkan kültürü, temelindeki muhacirlik olgusuyla, barış, huzur ve demokrasiyi kendine hedef edinmiştir. Muhacirler tarihsel mirasına gözü gibi bakan bir anlayışa sahiptir. Biz de Kırklareli’nde Ali Rıza Efendi Kent Kültür Evi’nde, bu kültürün simgelerini, geleneklerini, emanetlerini gelecek kuşaklara aktarma gayretindeyiz. Öz benliğimiz ve kültür unsurlarımıza bağlılığımızın en temel kaynağı, kendisi de Selanik doğumlu olan büyük kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgi ve sadakatimizdir” dedi.