Mutlu bir gelecek, Kırklareli’nde Yeşerecek

21.02.2022

Kırklareli Belediye Başkanlığı, geleceğimizin umudu çocuklara verdiği önemden dolayı, oldukça verimli bir atılıma daha imza atıyor. Çeşitli kursların, uzman eğiticiler eşliğinde, ücretsiz olarak düzenleneceği Sanat Atölyeleri ailelerin talepleri ve çocukların gelişimine büyük katkı sunacak.

Başvuruların Kırklareli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne yapılacağı ve son başvuru tarihinin 25 Şubat olduğu açıklandı.

Sanat Atölyeleri’nde; Yaratıcı Drama, Çocuk Korosu, Bale, Piyano, Keman, Gitar ve Resim atölyeleri yer alacak. Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada 5-18 yaş arası çocukların başvuru yapabileceği atölyelerde kontenjanların da sınırlı olduğu kaydedildi.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sanat Atölyeleri Projemiz, katılımcı çocuklarımızın sanatsal yetkinliklerini artıracak, estetik bakış açılarını geliştirecek, kültür üretiminde onların da yer almasını sağlayacak. Bu etkileşim, öncü fikirler eşliğinde, bireysel ve toplumsal gelişime yeni yollar açacak. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk de, Cumhuriyet kurulduktan sonra, türlü sıkıntılara rağmen sanatsal gelişime büyük önem vermiştir. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, umudumuzdur. Onların vakitlerini nitelikli geçirmesi ve yararlı eğitimlerle donatılması, toplumumuz ve ülkemiz için büyük önem taşıyor. Kırklareli, sanata ve sanatçıya verdiği değerle, bu yetkinlikleri çocuklarına da aşılamayı görev bilmektedir. Bu projemiz, anne-babaların şehirde çocukları için eksikliğini hissettiği nitelikli faaliyet konusuna da güzel bir çözüm olacaktır.”

Sanat Atölyelerinde; Çok Sesli Çocuk Korosu, Yaratıcı Drama ve Bale Eğitimi’nde yaş grubu 5-14, diğer eğitimlerde ise 5-18 olarak belirlendi.