Duyurular

Dingiloğlu Parkı’ndaki ağaçlara, Koruma Komisyonu’nun raporu doğrultusunda gerekli işlemler uygulanıyor

21.02.2022

Dingiloğlu Parkı’ndaki ağaçlara,

Koruma Komisyonu’nun raporu doğrultusunda gerekli işlemler uygulanıyor

Kırklareli Belediyesi, Dingiloğlu Parkı’ndaki ağaçların bakım çalışmasını gerçekleştirdi. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Park ve Bahçeleri Birimi ekipleri, budama ve ilaçlama çalışmalarının yanı sıra, 7 adet ağacın da kesileceğini belirtti. Kesilecek ağaçlarla ilgili olarak, Belediye Başkanlığı’ndan şu açıklama yapıldı:

“Dingiloğlu Parkın’nda bulunan; numaralandırılmış ve yeşil boya ile işaretlenmiş 7 adet dikili kuru ağaç, ilgili inceleme ve raporlar kapsamında, Edirne Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu’nun tespiti ve izniyle, gerekli güvenlik önlemleri alınarak kesilecek, diğer ağaçların da budama, ilaçlama gibi bakım çalışmaları gerçekleştirilecektir.”