Kırklareli Dans Festivalimizde Söyleşilerle düşünceyi, atölyelerle emeği, gösterilerle coşkuyu aynı çatı altında yaşadık

Değerli Hemşehrilerim,

Kırklareli Dans Festivalimiz, sabah saatlerinden itibaren kentimizin ritmini değiştiren, sokağa ve meydana yayılan bir buluşmaya dönüştü. Söyleşilerle düşünceyi, atölyelerle emeği, gösterilerle coşkuyu aynı çatı altında yaşadık.


Latin Dansları söyleşilerinde dansın hikayesini dinledik, Roman Workshop’ta ritmin köklerine dokunduk. Saat 14.30’da ise Yayla Kültür ve Sanat Meydanı’nda düzenlenen dans gösterileri ve Eski Kasap Halayı ile bu birliktelik gerçek anlamda hayat buldu. Ben de hemşehrilerimizle birlikte halaya eşlik ederek bu coşkunun bir parçası oldum.


Dansın diliyle kurulan bu güçlü bağ, Kırklareli’nin kültürle nefes alan bir kent olduğunun en güzel göstergesiydi. Bu festivali anlamlı kılan tüm sanatçılarımıza, emek veren ekiplerimize ve meydanı dolduran hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum.


Kırklareli’mizi sanatla büyüten, kültürle güçlendiren bu buluşmaları çoğaltmaya; kentimizin her köşesinde ortak sevinci yaşatmaya kararlılıkla devam edeceğiz.