23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Fotoğraf ve Resim Yarışması Katılım Şartları

29.03.2022

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI RESİM YARIŞMASI KATILIM ŞARTLARI

1. Yarışma Adı : ”HAYALİMDEKİ 23 NİSAN” Resim Yarışması

2. Yarışma Türü : Resim Yarışması

3. Teknik: Pastel Boya

4. Yarışma Konusu: ”HAYALİMDEKİ 23 NİSAN”

5. Hedef Kitlesi: 7-10 Yaş

6. Katılım Koşulları :

6.1 Yarışmaya 7-10 yaş arası her çocuk katılabilir.

6.2 Katılımcılar yarışmaya katılmak için yaptıkları resimleri taratarak ; Ad-soyad, yaş, adres ve iletişim numaraları ile 15 NİSAN 2022 CUMA günü saat 17.30’a kadar kirkbelsanatatolyeleri@gmail.com adresine göndereceklerdir.

6.3 Katılımcıların yarışmaya göndereceği taranmış resimlerin dosya uzantıları “ .JPG” olmalıdır.

7. Yarışma Koşulları :

7.1 Resimler 35X50 cm ebadındaki resim kağıtlarına, pastel boya kullanılarak yapılacaktır.

7.2 Her katılımcı yarışmaya 1(BİR) resim ile katılabilir,

7.3 Öğrencilerimiz yarışmaya daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış eserleri ile katılacaktır.

7.4 Yarışmanın düzenlemesinde ve seçici kurulda (jüride) görev alanların birinci dereceden yakını olan öğrencilerin yarışmaya katılımı kabul edilmeyecektir.

7.5 Yarışmaya katılan resimlerin her türlü yayın ve kullanım hakkı Kırklareli Belediyesi’ne aittir. Her katılımcı bu koşulları kabul etmiş sayılır.

7.6 Resimler seçici kurul (Jüri) tarafından değerlendirilecektir.

7.7 Dereceye giren resimler 20 NİSAN 2022 tarihinde belediyemiz sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.

7.8 Dereceye giren katılımcıların ödülleri 23 NİSAN 2022 günü düzenlenecek tören ile teslim edilecektir.

8. Yarışma Seçici Kurul Üyeleri

8.1.1 Seçiçi Kurul Üyeleri resim dalında uzman kişilerden oluşacaktır.

8.1.2 Seçici Kurul Üyelerinin değerlendirmelerinde gizlilik esas alınacaktır.

8.1.3 Seçici Kurul Üyelerinin kararı kesindir, itiraz edilemez, değiştirilemez.

8.1.4 Seçici Kurul Üyeleri Belediye yönetiminin belirleyeceği bir tarihte toplanacak

olup ödül almaya hak kazanan eserlerle birlikte sergilenmeye değer eserleri

belirleyecektir.

9. Ödüller

9.1 Birinciye Bisiklet, Başarı Belgesi

9.2 İkinciye Tablet, Başarı Belgesi

9.3 Üçüncüye Hediye Çeki, Başarı Belgesi

10. Sergileme

10.1 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resim Yarışması’nda

sergi şeklinde ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenlik alanında

sergilenecektir.

11. ESERLERİN İADESİ

11.1 Yarışmaya teslim edilen ve sergilenen eserlerin iadesi sergi bitiminde

15 (onbeş) iş günü içinde Kırklareli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler

Müdürlüğü’nden teslim alınması gerekmektedir.

11.2 İade işlemlerinin başladığı tarihten itibaren 15 (onbeş) işgünü içinde,

teslim edildikleri adresten geri alınmayan eserlerin kaybından veya

uğrayabileceği hasardan Kırklareli Belediyesi sorumlu değildir.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI FOTOĞRAF YARIŞMASI KATILIM ŞARTLARI

1. Yarışma Adı : ”ÇOCUK OLMAK” Fotoğraf Yarışması

2. Yarışma Türü : Fotoğraf Yarışması

3. Teknik: Serbest Stil

4. Yarışma Konusu: ”ÇOCUK OLMAK”

5. Hedef Kitlesi: 11-14 Yaş

6. Katılım Koşulları :

6.1 Yarışmaya 11-14 yaş arası her çocuk katılabilir.

6.2 Katılımcılar yarışmaya katılmak için çektikleri fotoğrafları; Ad-soyad, yaş, adres ve iletişim numaraları ile 15 NİSAN 2022 CUMA günü saat 17.30’a kadar kirkbelsanatatolyeleri@gmail.com adresine göndereceklerdir.

7. Yarışma Koşulları :

7.1 Katılımcıların yarışmaya göndereceği fotoğrafların dosya uzantıları “ .JPG” formatında ve 150-300 dpi çözünürlükte olmalı, 10-12 sıkıştırma ile kaydedilmesi gerekmektedir. Yüklenecek fotoğraflar 2Mb’tan küçük olmamalı, 4Mb’ı da geçmemelidir.

7.2 Her katılımcı yarışmaya 3(üç) fotoğraf ile katılabilir,

7.3 Katılımcılar yarışmaya daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış eserleri ile katılacaktır.

7.4 Yarışmanın düzenlemesinde ve seçici kurulda (jüride) görev alanların birinci dereceden yakını olan bireylerin yarışmaya katılımı kabul edilmeyecektir.

7.5 Yarışmaya katılan fotoğrafların her türlü yayın ve kullanım hakkı Kırklareli Belediyesi’ne aittir. Her katılımcı bu koşulları kabul etmiş sayılır.

7.6 Fotoğraflar seçici kurul (Jüri) tarafından değerlendirilecektir.

7.7 Dereceye giren fotoğraflar 20 NİSAN 2022 tarihinde belediyemiz sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.

8. Yarışma Seçici Kurul Üyeleri

8.1.1 Seçiçi Kurul Üyeleri resim dalında uzman kişilerden oluşacaktır.

8.1.2 Seçici Kurul Üyelerinin değerlendirmelerinde gizlilik esas alınacaktır.

8.1.3 Seçici Kurul Üyelerinin kararı kesindir, itiraz edilemez, değiştirilemez.

8.1.4 Seçici Kurul Üyeleri Belediye yönetiminin belirleyeceği bir tarihte toplanacak olup ödül almaya hak kazanan eserlerle birlikte sergilenmeye değer eserleri belirleyecektir.

9. Ödüller

9.1 Birinciye Bisiklet, Başarı Belgesi

9.2 İkinciye Tablet, Başarı Belgesi

9.3 Üçüncüye Hediye Çeki, Başarı Belgesi

10. Sergileme

10.1 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Fotoğraf Yarışması’nda sergilemeye değer görülen eserler, Ödül Töreninin yapıldığı 23 Nisan 2022 tarihinde itibaren bir hafta süreyle Belediyemiz www.kirklareli.bel.tr web sayfasında sanal sergi şeklinde ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenlik alanında sergilenecektir.

11. ESERLERİN İADESİ

11.1 Yarışmaya teslim edilen ve sergilenen eserlerin iadesi sergi bitiminde yapılacaktır. Sergileme ve ödül almayan eserlerin sergi bitim süresini takip eden

15 (onbeş) iş günü içinde Kırklareli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden teslim alınması gerekmektedir.

11.2 İade işlemlerinin başladığı tarihten itibaren 15 (onbeş) işgünü içinde, teslim edildikleri adresten geri alınmayan eserlerin kaybından veya uğrayabileceği hasardan Kırklareli Belediyesi sorumlu değildir.