Sanat Atölyeleri Yıl Sonu Gösterisi

30.05.2023

Kırklarelili çocukların gösterisi, ayakta alkışlandı

Kırklareli Belediye Başkanlığı Sanat Atölyeleri yıl sonu gösterisi, 27 Mayıs Cumartesi akşamı Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, çocuklar, bir sene boyunca verdiği emeklerin karşılığını, alkışlarla aldılar.

“Mutlu Bir Gelecek Kırklareli’nde Yeşerecek” sloganıyla hayata geçirilen sanat atölyeleri, 2022 yılının Mart ayında start aldı. Daha öncesinde düzenlenmeye başlayan sanat atölyeleri, dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci dolayısıyla kesintiye uğramıştı.

Konusunda uzman isimlerin koordinesinde tüm gruplar, şeffaf bir anlayışla, eşit, adaletli ve liyakatli bir şekilde oluşturuldu. Atölyelerde; yaratıcı drama, çocuk korosu, bale, piyano, keman, gitar ve resim dallarında eğitim verildi.

Sanat Yönetmenliğini Utku Çorbacı’nın yaptığı atölyelerde; resim grubu eğitmeni Esin Akkaya, yaratıcı drama grubu eğitmeni Yazgülü Tunar, gitar grubu eğitmeni Onur Barış Gülhane, bale grubu eğitmeni Merve Mete ve piyano-keman grubu eğitmeni Ender Akay, 5-18 yaş arası 159 çocuğu sanat ile buluşturdu.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu yaptığı açıklamada, gururlu ve mutlu olduğunu söyleyerek; “Çocuklar ve gençler geleceğimizin umudu ve ışığı.  Bilimi, sanatı ve çağdaşlığı bu ülkenin temel harcına koymuş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yükselişini bu kavramlar üzerinden gerçekleştirmiş Mustafa Kemal Atatürk’ün günümüzdeki temsilcileri işte bu çocuklardır, gözümüzden bile kıymetli evlatlarımızdır. Atatürk, Cumhuriyet kurulduktan sonra, türlü sıkıntılara rağmen sanatsal gelişime büyük önem vermiştir. Kırklareli Belediyesi olarak bizler, bir şehrin sadece altyapı, üst yapı çalışmalarıyla değil, sosyal etkinlikler ve kültürel atılımlarla ilerlemesi gerektiğini de biliyoruz. Bu nedenle kadınlarımıza ve çocuklarımıza her konuda öncelik tanıyoruz” dedi.

Sanat Atölyeleri eğitimlerinin,ücretsiz olarak çocuklara sunulduğunu ve onların hayat gelişimine büyük bir katkı yaptığı belirten Kesimoğlu; “Bu vesileyle çocukların sanatsal yetkinlikleri arttı, estetik bakış açıları gelişti, kültür üretiminde yer almaları sağlandı, özgüvenleri yükseldi. Emin olun bu etkileşim, öncü fikirler eşliğinde, bireysel ve toplumsal gelişime yeni yollar açacaktır. Çocuklarımızın vakitlerini nitelikli geçirmesi ve yararlı eğitimlerle donatılması, toplumumuz ve ülkemiz için büyük önem taşımaktadır. Kırklareli, sanata ve sanatçıya verdiği değerle, bu yetkinlikleri çocuklarına da aşılamayı görev bilmektedir. Bu projemiz, anne-babaların şehirde çocukları için eksikliğini hissettiği nitelikli faaliyet konusuna da en güzel çözümlerden birisi olmuştur. Her bir çocuğumuz yetenekli ve bizim için çok değerlidir. Yaz döneminin ardından açacağımız yeni kurslarda, bu dönem bu şansı elde edemeyen yavrularımızın da yer alacağından eminim. Çocuklarımız için daha güzel imkanları sağlamanın ve büyütmenin çabasındayız. Çocuklarımız için, gençlerimiz için, hepimiz için çok daha iyisi olacak buna inanıyorum. Eğitmenlerimizi, çocuklarımızı ve ailelerini yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Yıl sonu gösterisinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Sanat Yönetmeni Utku Çorbacı; “Çocuklar bizim yarınımız, umudumuz, günebakanımız. Ne zaman umudunuzu kaybederseniz onlara sarılın. Onlarla gelecek çok daha aydınlık olacak. Bu akşam değerli eğitmenlerimizin yaklaşık 1 yıl boyunca çocuklarımızla birlikte gösterdiği üstün performansın meyvalarını alacağız. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Ancak en önemli teşekkürü de bu atölyeleri çocuklarımızla buluşturan Kırklareli Belediye Başkanımız sayın Mehmet Siyam Kesimoğlu ve belediyemize etmek istiyorum” ifadesinde bulundu.

Yıl sonu gösterisinde sahneye sırasıyla, bale atölyesi, drama atölyesi, bireysel enstrüman atölyesi çıktı. Program Kırklareli Belediyesi çocuk korosu konseriyle final yaptı. Kapanış büyük bir coşku ve alkışlar eşliğinde gerçekleşti.

Etkinliğin ardından Kırklareli Belediye Başkan Vekili Savaş Çekinmez ve Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, öğrencilere sertifikalarını ve hediyelerini takdim etti.