Dantel böceği ile mücadele devam ediyor

2.06.2023

Dantel böceği ile mücadele devam ediyor

Başkan Kesimoğlu; “Sorunun kaynağında, yani belediyenin yetki alanı dışında kalan ormanda çözülmesi gerekiyor”

Kırklareli Belediyesi, yaz mevsiminin gelmesiyle yeniden başlayan dantel böceğine karşı mücadelesini yoğun şekilde sürdürüyor. Sabahın erken saatlerinde yeşil alanların ilaçlandığını belirten yetkililer, asıl yaşam alanları orman olan dantel böceklerinin sıcaklık artışına bağlı olarak rüzgarla birlikte şehir merkezine geldiğini ifade etti.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da, geçtiğimiz yıllarda yaşanan bu sorunun yeniden gündemde olduğunu hatırlatarak; “Personelimiz ve ekipmanımızla, ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Dantel böceği ile geçtiğimiz yıllarda da mücadele etmiştik. Bu ilaçlama sürecinde doğanın dengesini koruyarak, dışarıda insan yoğunluğun olmadığı saatlerde sahada oluyoruz. Daha önce de söylemiştim. Bu böcekle mücadelenin kesin çözümü, işin kaynağına inmektir. Yani özellikle meşe ağaçlarını tehdit eden bu böcekle ilgili çalışmaların ormanda yapılması gerekmektedir. Sorun kaynağında çözülemez ise, bizim ilaçlamamız geçici bir çare olur. Ancak orman bölgesinde herhangi bir işlem yapmak bizim yetki ve sorumluğumuzun dışında kalmaktadır. Bu konudaki planlama ve işlemler ilgili kurumların tasarrufundadır” dedi.

Dantel böceklerinin hastalık taşıyıcısı canlılar olmadığını söyleyen Başkan Kesimoğlu; “Vatandaşlarımızın bu açıdan tedirgin olmasına gerek yok. Evlerde sineklik ve benzeri koruyucu önlemler ile onları yaşam alanlarından uzak tutsunlar. Biz ilaçlama mücadelesini aralıksız sürdürüceğiz” diye konuştu.