Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut2un Gündemi "Belediyenin elektrik giderleri"

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, belediyenin elektrik gideriyle alakalı olarak, yaptıkları girişim ve görüşmeler neticesinde, önemli sonuçlar elde ettiklerini belirtti.

Başkan Bulut açıklamasında şunları kaydetti:

“Şu an belediye olarak 3 milyon TL’nin üzerinde bir elektrik giderimiz var. Bu maliyeti düşürmek için, arkadaşlarımızla birlikte çalışma yürütüyoruz. Ve GES (Güneş Enerji Santrali) kurulması noktasında bazı girişimlerimiz oldu. Bununla ilgili olarak İLBANK Genel Müdürü ile görüştük. Ankara’da yaptığımız temaslar neticesinde Kırklareli merkezde şu an TREDAŞ’ın bir kotasının olmadığı tespit edildi. Ve ilçelere baktığımızda Vize ilçemizde yaklaşık 5 megavatlık bir kota söz konusu. Bununla ilgili güneş enerji santralinin de oraya kurulabilmesi amacıyla Evrenli köyünde bulunan 148 dönümlük 2 parça imarsız taşınmazın, güneş enerji santrali kurulmak üzere Kırklareli Belediye Başkanlığı adına tahsisi uygun görüldü. TEİAŞ’la da gerekli görüşmeleri başlattık. Arkadaşlarımız bu ay içinde muhtemelen oraya da müracaatlarını yapacak. 3 buçuk milyon euroluk bir proje bu. Bunun için gerekli finansman iller bankasıyla değerlendirildi. İnşallah proje tamamlandıktan sonra, oradan da o kaynak ilimize aktarılacak. Ve geleceğe dair, ilimize dair, belediyemize dair çok büyük bir tasarrufta bulunacağız.”